Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü 4. Sınıf öğrencisi olan Abdullah Şaşkın aynı zamanda Yeniçağ Gazetesinde spor editörlüğü yapıyor. Konuşmasında Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünü tercih etme sebeplerini açıklayan Şaşkın, medya sektöründeki istihdam sorununa da değindi.
Sözlerine kendisini tanıtarak başlayan Abdullah Şaşkın; “Ben Abdullah Şaşkın. İstanbul Beşiktaş’ta doğdum ve büyüdüm. Liseyi imam hatipte okudum. Aslında imam hatip lisesinde okumayı hiç istemiyordum ama liseye geçiş sınavı puanımın düşük olması nedeniyle Beşiktaş Erhan Gedikbaşı Çok Programlı Lisesi’nde imam hatip bölümünde okudum. Lisede 20 kilo vererek çocukluk yıllarımda sahip olduğum şişman bedenden kurtularak yaşıtlarımın benim üzerimdeki alaycı bakışlarından da böylelikle kurtulmuş oldum. Sonrasında üniversiteye geçiş sürecim oldu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünü kazandım ve şu anda lisans eğitimimin sonuna yaklaştım” dedi.
“Kendimi gazetecilik mesleğinde ilerletmek istiyorum”
Üsküdar Üniversitesi’ni ve Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünü seçmesinin nedenlerini açıklayan Şaşkın; “Gazeteciliği seçme sebebim, kendimle alakalıydı. Çocukluğumdan beri araştırmaya, okumaya ve yazmaya ilgiliydim. Lise yıllarımda okuma ve yazma alışkanlığımı arttırdım. Lise 3. sınıfa geldiğimde gazetecilik okumaya karar verdim. Üsküdar Üniversitesini seçme nedenlerim ise, hem eğitim konusunda iyi olması hem de İstanbul’un merkezi konumunda yer alması nedeniyle Üsküdar Üniversitesini tercih ettim. Küçüklükten beri sporun çeşitli dallarına, özellikle futbol, basketbol ve tenise karşı ilgim ve alakam var. Bu nedenle ilerideki kariyerimi spor haberciliği üzerinde ilerletmek istiyorum. Üniversite 3. sınıfta Karar gazetesine stajyer olarak başladım. Stajımı tamamladıktan sonra da Karar gazetesinde 1 seneye yakın spor editörlüğü yaptım. 4. Sınıfa geldiğimde Yeniçağ gazetesinde spor editörlüğüne başladım. Yaklaşık 6 aydır Yeniçağ gazetesinde spor editörlüğü yapıyorum. Üniversiteden mezun olduktan sonra bulunduğum işte devam etmek istiyorum. Ayrıca yüksek lisans eğitimi alarak kendimi gazetecilik mesleğinde ilerletmek istiyorum” cümlelerine yer verdi.
“Kimse ‘bu gençlerin hali ne olacak?’ diye sormuyor”
Türkiye’de istihdamın olmadığını ifade eden Şaşkın, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı; “Açık konuşmak gerekirse Türkiye’de istihdam yok. Medya sektöründe hiç yok. Ya tırnaklarınızla kazıya kazıya bir yerlere geliyorsunuz ya da torpil ile. Onca işsiz İletişim Fakültesi mezunu var ama kimse ağzını açıp ‘bu gençlerin hali ne olacak?’ diye sormuyor. Üniversite son sınıf öğrencisi olarak halimize acıyorum. Avrupa ülkelerindeki üniversite mezunu gençler yüksek statülü yerlere gelirken, bizim Türk gençleri üniversiteden mezun olmak için mezun oluyor. Bizim gibi genç insanların şu anki Türkiye şartlarında ne yazık ki tek başlarına geçinebileceklerini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.
Comments