Cem Yılmaz, profesyonel yüzücü, profesyonel su altı hokeyi oyuncusu ve yüzme antrenörlüğü yapmış bir isim. Cem Yılmaz, Yüzme dalında Türkiye üçüncüsü ve sualtı hokeyinde takımıyla beraber Türkiye şampiyonu olmayı başaran bir sporcu. Yüzmeye ve sualtı hokeyine başlama serüvenini anlatan Cem Yılmaz, bu iki spor dalı hakkında bilgiler sundu.
Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan Cem Yılmaz, yüzmeye doktor tavsiyesi ile başladığını şu cümlelerle anlattı; “Ben Cem Yılmaz. 26 Mart 2000’de İstanbul’da dünyaya geldim. İstanbul Üsküdar’da yaşıyorum. Yüzmeye 6 yaşında astım hastalığım yüzünden doktor tavsiyesi ile başladım. Astım hastalığım geriledikten sonra da yüzmeye devam ettim. Yüzmeye profesyonel bir şekilde 2016 yılına kadar devam ettim. bu süreçte iki defa adalar şampiyonu oldum. 2014-2015 yaz şampiyonasında Türkiye üçüncüsü oldum. 2016 yılında daha fazla yüzmeye devam etmek istemediğim için profesyonel kariyerimi sonlandırdım. Yüzmeyi bıraktıktan sonra antrenörüm bana su altı hokeyine başlamamı teklif etti. 2017’de ilk defa Denizkızı Sualtı Hokeyi Kulübü’nde sualtı hokeyine başladım. 2019’da Türkiye şampiyonu oldum. Bunun dışında Türkiye ikinciliği ve Türkiye üçüncülüğüm de var” dedi.
“Verdiğin emeğe ne yazık ki değmiyor”
Konuşmasına antrenörlük kariyerinden bahsederek devam eden Yılmaz; “2016’da yüzmeyi bıraktıktan sonra Denizkızı Yüzme Kulübü’nde yüzme antrenörlüğü yapmaya başladım. 2017 yılının sonlarına doğru Denizkızı Yüzme Kulübünü bırakarak İstanbul’da özel bir lisede yüzme antrenörlüğüne başladım. Burada da bir yıl çalıştıktan sonra Türkiye Yüzme Federasyonu’nda antrenörlüğe devam ettim. Burada da yaklaşık 9 ay antrenörlük yaptıktan sonra, havuzun sorunlarından dolayı buradan da ayrılmak zorunda kaldım. Devamında yine çeşitli kurumlarda yüzme antrenörlüğü yaptıktan sonra üniversite bölümüm olan Bilgisayar Programcılığına yönelmek adına antrenörlük kariyerime son verdim. Spor hayatım halen devam etse de sadece sporcu olarak devam ediyorum. Şu anda bilişim sistemleri üzerine bir firmada çalışıyorum. Bundan dolayı sadece izinli günlerimde ve hafta sonlarında yüzme sporuyla ilgileniyorum. Bazen de 5-10 yaş grubuna özel yüzme dersleri veriyorum. bunun haricinde bundan sonra antrenörlük yapmayı düşünmüyorum. Çünkü maddi açıdan getirisi az, yorulduğuna ve verdiğin emeğe ne yazık ki değmiyor” ifadelerine yer verdi.
“Milli sporcularımıza sadece bornoz takımı hediye ediliyor”
Sualtı hokeyinin olumlu ve olumsuz yönlerine değinen Yılmaz, sualtı hokeyinin bilinmeyen bir spor dalı olduğunu şu cümlelerle ifade etti; “Yüzme sporunda çok fazla müsabakaya katıldım. Geniş bir çevrem oluştu. Yüzme sporu, sualtı hokeyine göre çok daha geniş bir camiaya sahip. Yüzmede yerli ve yabancı çok daha fazla sporcu var. Yüzme sporuyla ilgilenirken vücudumun, yetenek ve becerilerimin haricinde yabancı dilimin bile geliştiğini söyleyebilirim. Yüzme, diğer su sporlarına göre daha global bir spor. Sualtı hokeyi dediğimiz zaman global anlamda çoğu insan bilmez. Çünkü bu spor dalının bir reklamı yok. Sualtı hokeyine en çok destek veren ülkelerden biri Türkiye ama Türkiye’de de bilinmiyor. Ayrıca sualtı hokeyinde 2017’den beri Dünya şampiyonu Türkiye ama milli sporcularımıza sadece bornoz takımı hediye ediliyor. Bu sporun maddi açıdan hiç bir getirisinin olmadığını söyleyebilirim. Ayrıca sualtı hokeyi su altında oynandığı için seyir zevki de yok. İnsanlar suyun altında yaşanan mücadeleyi seyredemiyor. Sualtı hokeyinin olumlu yönleri yok mu diye sorarsanız elbette var. Sonuçta su sporu olmasından dolayı tüm kaslarınız hareket halinde oluyor. Bu nedenle sağlık açısından çok yararlı bir spor dalı. Bunun yanı sıra sualtı hokeyi takım çalışmasını geliştiriyor, insanlarla birlikte hareket etmeyi öğretiyor” dedi.
“Çocukların yüzmeye başlamasını şiddetle tavsiye ederim”
Son olarak yüzme sporunun faydalarına değinen Yılmaz, yüzmenin madde kullanımını engellediğini şu sözlerle dile getirdi; Yüzme sporunu herkese kesinlikle öneririm. Özellikle çocukların yüzmeye başlamasını şiddetle tavsiye ederim. Çünkü yüzme, en başta kişinin madde kullanmamasını ve bu tip çevrelerden uzak durmasını sağlıyor. Bunun dışında yüzme sporunun kişiye hem sosyal, hem fiziksel, hem de zihinsel çok fazla yararı var” ifadeleriyle konuşmasını noktaladı.
Comentarios