Ertem Anıl Alver 2002 yılında Almanya’da dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi Tarih okuyor. Bunun yanı sıra İngilizce ve Almanca dil eğitmenliği yapan Alver ileride akademisyen olmak istiyor.
Sözlerine kendini tanıtarak başlayan Ertem Anıl Alver, neden Marmara Üniversitesi Tarih Bölümünü okuduğunu açıkladı. Lisedeki hocalarının kendisine yönelik teşviki sonucu bu bölümü tercih ettiğini dile getiren Alver, ilgisi olduğu sosyal bilimlerin de faydalarını şu sözlerle aktardı; “Ben Ertem Anıl Alver. 2002 yılında Almanya’nın Düsseldorf kentinde dünyaya geldim. Şu anda İstanbul Kadıköy'de ikamet ediyorum. Marmara Üniversitesi Tarih bölümünde 3. yılımı okuyorum ve aynı zamanda 8 ay gibi bir süredir özel bir dil kursunda Almanca ve İngilizce dilleri eğitimi veriyorum. Okuduğum bölüme merakım aslında çocukluktan gelen bir merak. Oldum olası sosyal bilimlere ilgiliydim ve lise yıllarında da beni etkileyen hocalarım olsun, bazı yazarlar ve tarihçiler olsun bölümü seçmemde etkili oldu. Yaptığım iş ile de aslında bağlantısını şöyle açıklayabilirim. Bölümü okuma amacım akademik bir kariyerde ilerlemek ve kendimi yetenekli ve başarılı bulduğum dil konusunda eğitim vererek kendimi bu mesleki düzleme hazırladığımı düşünüyorum. Öğretme ve bir konu hakkında konuşma isteğimin bu bölüm ve iş dalını seçmemde etkili olduğunu da ayrıca düşünüyorum” diye konuştu.
“İnsanlara karşı konuşma ve bir şeyler anlatma becerisi edindim”
Alver, okuduğu Tarih bölümünün ve şu anda yaptığı iş olan İngilizce-Almanca dil eğitmenliğinin kendisine kattığı olumlu yönlerini şu sözlerle belirtti; “Okuduğum Tarih bölümü ve şu anda yaptığım iş olan İngilizce ve Almanca dil eğitmenliğinin bana getirilerinden bahsetmem gerekirse öncelikle bölüm kesinlikle bana bilgi edinmemin en doğru yoluna ulaşmayı öğretti. Bunun yanında ise yazma becerim ve karşılaştırmalı düşünme yetilerimin çok daha geliştiğini ve akademik çalışmalar üzerinde bir birikimin oluştuğunu düşünüyorum. İş konusunda ise bende önceden sahip olmadığım insanlara karşı konuşma ve bir şeyler anlatma becerisini edindim. Bunun dışında sahip olduğum dil bilgisini kesinlikle daha iyi bir seviyeye getirdim ve sosyal açıdan da farklı insanlar tanıyarak yeni bakış açıları kazandım diyebilirim. Aynı zamanda kendimi başarısız bulduğum stres yönetimi konusunu çalışma hayatı ile daha iyi seviyeye getirdim diyebilirim” ifadelerine yer verdi.
“Akademisyenlik için en büyük sorunu torpil yaratıyor”
Okuduğu tarih bölümünün Türkiye’de saygın olmadığını düşünen Alver, bölümünü okumaktan vazgeçmiyor. Almanya’ya taşınmayı düşünse de Türkiye’de yaşayacağını şu sözlerle dile getirdi; “Bunların yanında olumsuz yönlere değinmek gerekirse bulunduğum durumda Türkiye'de ne yazık ki belli bir durumda istihdam ve gelir sıkıntısı yaşayacağım. Aynı şekilde okuduğum bölüm kapsamında yapacağım mesleğin hak ettiği saygıyı da gören dallar arasında olduğunu düşünmüyorum. Buna rağmen hâlâ seve seve bölümümü okumaya devam ediyorum. Özel kurumların çalışana karşı takındığı tutum, şu anki işimin zaten en büyük sorunu ve akademisyenlik için ise yapılan torpil en büyük sorunu yaratmakta. Bir Alman vatandaşı olarak ne kadar kendi ülkem olan Türkiye’de işimi ve hayatımı devam ettirmek istesem de bu durumlar çerçevesinde çok mücadele etmem gerektiği kanaatindeyim. Önümüzdeki yıl doğum yerim olan Almanya'ya taşınmayı düşünsem de bu içimdeki mücadeleci ruh ve vatanperverliğim, Türkiye’de kalmaktan yana” cümlelerine yer verdi.
コメント